Background Image

Aluat de pizza din grau integral

0 0
Aluat de pizza din grau integral

Distribuie pe rețeaua ta socială:

Sau puteți doar să copiați și să partajați acest link URL

Ingrediente

Reglați portiile:
200 gr faina integrala
100 gr faina 00
180 ml apa calduta
3 gr drojdie uscată de bere (sau 9 g drojdie de bere proaspata)
1 lingurita malt de orz sau miere
4 lingurite ulei de masline
7 gr sare fina

Marcați această rețetă

You need to or Register to bookmark/favorite this content.

Cea mai mare diferență constă în gust, pentru că aluatul integral este cu adevărat gustos și în plus este și bogat în fibre. Cu aceste doze veți obține aproximativ 500 g de aluat, suficient pentru a pregăti două pizza de aproximativ 28-30 de centimetri diametru.

Caracteristici:
  • Economica
  • Fara Coacere
  • Fara Lactosa
  • Vegan
  • Vegetariana
Bucataria:

Ingrediente

Instructiuni

Distribuie

Pasi

1
Facut

Mai întâi se vor cerne 200 g de făină integrală într-un bol curat si uscat, împreună cu 100 g de făină tip 00. Vom adauga dupa ce ati cernut totul si 3 g drojdie de bere uscată și se amestecă cu o lingură până când drojdia este foarte bine distribuită în făină, unde apoi se adaugă 180 ml apă călduță. in care ati dizolvat in prealabil 1 lingurita de malt sau miere, apoi adaugati 4 linguri de ulei de masline si la final cele 7 g de sare. Amestecati totul foarte bine, cu mainile voastre sau cu ajutorul unui mixer planetar, pana obtineti un aluat foarte moale și ușor lipicios, dar frumos și fin, si placut la vedere.

Daca folosesti drojdie de bere proaspata in loc de drojdie uscata, va trebui sa folosesti 9 g din aceasta si sa o dizolvi in ​​jumatate din apa indicata in ingrediente, inainte de a o adauga in faina.

2
Facut

Se transfera aluatul obtinut intr-un vas mare uns cu putin ulei, se acopera cu o foaie de folie transparenta si se lasa la crescut la loc caldut aproximativ 4 ore, sau in orice caz pana cand aluatul isi va tripla volumul.

3
Facut

Odată trecut timpul necesar ori a crescut in volum, luăm din nou aluatul, îl împărțim în două pâini (bucati) și le întindem pe o suprafață foarte bine înfăinată sau mai bine zis pe o suprafata pe care am intins faina intai. Dupa care aranjați cele două discuri de aluat în două tăvi antiaderente și lăsați-le să crească încă o oră.
Trecut acest timp aceste doua bucati de aluat vor fi gata să fie asezonate după preferință!

Opinii Rețetă

Încă nu există opinii pentru această rețetă, utilizați formularul de mai jos pentru a vă scrie opinia dvs.
anterior
Supa de legume
urmator
Pizza alba cu ciuperci
anterior
Supa de legume
urmator
Pizza alba cu ciuperci

Adaugă comentariul tău